Toon Hermsen

Even voorstellen

Toon Hermsen (Oprichter/Voorzitter)

Sommige gebeurtenissen in een mensenleven kunnen alles op zijn kop zetten. Het enstige hartprobleem in december 1991, ik was toen 53 jaar jong, is zo’n gebeurtenis. Het zou in één klap mijn hele leven veranderen.

Was ik al sinds 1964 doende met allerlei vrijwilligerswerk bij diverse organisaties, waaronder bijvoorbeeld de Millse volleybalvereniging Apollo (waar ik tot erevoorzitter ben benoemd), vanaf het jaar 1991 kreeg mijn leven nog maar één doel. Het redden van mensen die geconfronteerd werden/worden met een hartcalamiteit. In 1995 heb ik daartoe een sportvereniging voor hartpatiënten gesticht (inclusief reanimatieopleidingen). In 2003 - na meer dan een jaar van intensieve voorbereiding - heb ik de landelijk werkende Stichting Kies voor Leven (AED implementatie) opgericht. Op dinsdag 20 september 2011 tenslotte gevolgd door de oprichting van de Stichting Hart in Actie.

Op dinsdag 26 februari (op mijn 75ste verjaardag) heb ik mijn levenswerk Stichting Kies voor Leven overgedragen aan de Nederlandse Hartstichting. Op die dag ben ik benoemd tot “Ambassadeur van de Hartstichting”. Op deze benoeming ben ik erg trots!

Helaas heb ik op woensdag 4 mei 2011 én op dinsdag 13 november 2012, twintig jaar na mijn eerste respectievelijk een tweede en derde ernstig hartprobleem gekregen. Sinds dinsdag 9 augustus 2011 loop ik met een ‘hartregulator’ in mijn lichaam rond. Gelukkig is dat voor mij geen belemmering om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Omdat ik tamelijk gedreven en ambitieus te werk ga, is het niet verwonderlijk dat Dagblad Trouw op 23 november 2012 mijn geesteskindje Stichting Kies voor Leven heeft uitgeroepen tot ‘Het beste Goede Doel van Nederland in de categorie Gezondheidszorg’. Een prachtig resultaat waar ik tamelijk trots op ben! Klik op de foto hiernaast om daar meer over te lezen.

Mijn specialiteiten zijn: Het oprichten en het van de grond af aan opbouwen van compleet nieuwe ideële non profit organisaties is één van mijn specialiteiten. Het ontwikkelen/bouwen van websites ‘n andere.

Toon Hermsen
Oprichter/voorzitter

Toon is zowel op Twitter te volgen als ook op Linkedin te bekijken.

terug naar de vorige pagina

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op