ANBO

Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden, dat is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Onze samenleving wordt schijnbaar moeiteloos ouder; door nieuwe medische technologie, betere voeding en meer welvaart. Tegelijkertijd zien we een samenleving met steeds meer mensen met een chronische aandoening. Voor hen is het veel ingewikkelder om gezond en vitaal oud te worden, zonder teveel beperkt te worden door hun ziekte.

Als ANBO, dé belangenbehartiger voor senioren, vinden wij het van groot belang dat de groeiende groep ouderen ten eerste langer gezond blijft, maar zeker ook zo lang mogelijk actief blijft. Sport en bewegen is daarin cruciaal. Het is een vorm van preventieve gezondheidszorg, die ervoor zorgt dat ons zorggebruik kan dalen en onze kwaliteit van leven – ook als mensen al een chronische ziekte hebben – sterk verbeterd wordt. Sport is natuurlijk leuk en goed voor lijf én hersens, maar een sportieve samenleving is ook een gezonde samenleving. En dat is geen luxe voor een klein land dat binnenkort maar liefst zes miljoen vijftigplussers moet herbergen. Voorkomen is beter tenslotte dan genezen.

"Voorkomen is beter dan genezen. Gezond bewegen vermindert de kans op gezondheidsproblemen. Het geeft u zelfvertrouwen en het is nog leuk ook.”

Liane den Haan,
algemeen directeur ANBO

Daarom steunt ANBO de stichting Hart in Actie. Door zoveel mogelijk mensen met een chronische lichamelijke beperking te laten kennismaken met sport en bewegen, hopen we een bijdrage te leveren aan een actiever leven. Maar natuurlijk denken we groter: met onze steun hopen we dat de stichting Hart in Actie de drempel om te sporten kan verlagen. Zodat we met zijn allen bijdragen aan het welbevinden van heel Nederland.

Liane den Haan,
algemeen directeur ANBO


ANBO Diensten
ANBO behartigt uw belangen op collectief en individueel niveau. Zo hebben zij een aantal diensten ontwikkeld waar u direct persoonlijk voordeel bij heeft. Heeft u belangstelling in een van de ANBO Gezondheid gerelateerde diensten, klikt u dan hiernaast op het ANBO logo. U komt dan op de uitgebreide ANBO website terecht.

terug naar de vorige pagina

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op