Hart&Vaatgroep

Leven met een hart- of vaataandoening

Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert uw conditie, óók als u al een hart- of vaataandoening heeft. Zoveel mogelijk bewegen en lekker sporten is goed voor u. Het verbetert uw conditie, geeft u zelfvertrouwen én het kan nog leuk zijn ook. Tegelijkertijd is het belangrijk dat u naar uw lichaam leert luisteren en herkent wat wel en niet goed voor u is. Via onze beweegzoeker www.beweegzoeker.nl vindt u de ruim 250 sportorganisaties die zijn aangesloten bij De Hart&Vaatgroep.

Deze verenigingen bieden sport- en beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding. Dat biedt zekerheid en veiligheid. Er zijn waarschijnlijk meer sportorganisaties bij u in de buurt actief. Als u deze niet terugvindt in deze beweegzoeker, zijn zij niet aangesloten bij De Hart&Vaatgroep.

Het is belangrijk gezond te leven en genoeg te bewegen. Maar wat als je alles doet (en laat) voor je gezondheid en je kind wordt geboren met een hartafwijking? Hoe beïïnvloedt je een hartinfarct of ga je om met een herseninfarct? Een kleine greep uit de aandoeningen waar mensen dagelijks mee moeten dealen.

"Mensen door beweging helpen aan extra energie waardoor zij (nieuwe) uitdagingen aangaan die leiden tot betere kwaliteit van leven.”

Citaat van Anke Vervoord,
directeur van de Hart&Vaatgroep

Ervaringen die inspireren en die motiveren om er alles aan te doen om de kwaliteit van leven van mensen met een hart- of vaataandoening zo groot mogelijk te laten zijn. Dat is de missie van De Hart&Vaatgroep.

Het is derhalve enorm belangrijk dat er meer verantwoord en veilig bewegen komt voor mensen met een chronische aandoening. Dat is ook meteen de reden dat De Hart&Vaatgroep het initiatief van de Stichting Hart in Actie wil ondersteunen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over hart- of vaataandoeningen kunt u terecht bij De Hart&Vaatgroep, de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.hartenvaatgroep.nl.

Anke Vervoord,
directeur van De Hart&Vaatgroep


terug naar de vorige pagina

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op