Nieuws

Website HartinActie.nl online

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van de gloednieuwe website voor Stichting Hart in Actie. En met een prachtig eindresultaat. Per dinsdag 21 mei is de website een feit. De landelijk werkende Stichting Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking of aandoening op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, ....

Lees verder

Operatiepatiënten moeten conditie trainen

Oudere patiënten met een goede lichamelijke conditie herstellen sneller en beter na een zware buik- of longoperatie. Als de conditie te wensen overlaat is het raadzaam om deze vóór de operatie te verbeteren. En dat is mogelijk door een trainingsprogramma van twee tot vier weken te volgen, blijkt uit het promotieonderzoek van Jaap Dronkers.

Lees verder

We bewegen nog steeds te weinig

Het is een pijnlijke tekortkoming van zeer velen, die er ergens op de levenslijn de rekening voor gepresenteerd krijgen: we bewegen met z’n allen te weinig. Véél te weinig! En, wat er ook over wordt gezegd en geschreven: we storen ons niet echt aan de goede adviezen om méér te bewegen.

Lees verder

Bewegen is belangrijk

Bewegen doet u bijna de hele dag, zonder er bij na te denken. U loopt door de stad. U fietst naar het werk. U doet het huishouden. Of u werkt in de tuin. Toch is het slim om even stil te staan bij bewegen. Er wordt steeds minder beweging van ons gevraagd. Deuren gaan automatisch open. Liften en roltrappen vervangen de gewone trap. We nemen vaker de auto en minder vaak de fiets.

Lees verder

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op