Nieuws

Gezondheid en ziekte

Diabetes, coronaire hartziekten, inclusief hypertensie, artrose, nek- en rugklachten, eczeem, visusstoornissen, ouderdoms- en lawaaidoofheid en depressie zijn de meest voorkomende ziekten/aandoeningen in Nederland. Dit zijn aandoeningen die door hun impact, lange duur of de combinatie van beide de kwaliteit van leven behoorlijk kunnen aantasten.

Lees verder

Landelijke bekendheid Hart in Actie!

Op dinsdag 18 juni kreeg oprichter/voorzitter Toon Hermsen van Stichting Hart in Actie, uit handen van directeur Dhr. Jelle Datema van Nolin Uitgevers BV uit Hoogezand de eerste serie informatiebrochures overhandigt. De eerste informatiebrochure bestaat uit een extreem grote oplage en wordt landelijk verspreidt.

Lees verder

Internetprogramma helpt artrosepatiënt meer te bewegen

Voldoende bewegen helpt patiënten met artrose aan heup of knie beter te functioneren zonder dat dit extra pijn hoeft te doen. Iedereen boven de zestig jaar lijdt eigenlijk wel aan een röntgenologisch waarneembare mate van artrose; soms begint het al op aanzienlijk jongere leeftijd.

Lees verder

Op doktersadvies naar de sportschool

Huisartsen en fysiotherapeuten kunnen een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van gezond bewegen door inactieve patiënten te verwijzen naar een sportvereniging, sportschool of zwembad in de buurt. Dit gebeurt nu nog onvoldoende.

Lees verder

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op