Nieuws

Hartstichting start handtekeningenactie

De Hartstichting en het European Heart Network zijn gestart met een handtekeningenactie voor “plain packaging” zoals de neutrale verpakking van tabaksproducten wordt genoemd. Op de website hebben ze een statement geplaatst waarbij ze tot 31 mei 2014 professionals uit de zorg vragen die te ondertekenen, zodat hun stem meeweegt in de politieke discussie over tabaksverpakkingen.

Lees verder

Floris Italianer beschermheer

Behalve Liane den Haan, onze beschermvrouw en directeur-bestuurder van ANBO, heeft zich nu ook Floris Italianer, directeur van de Hartstichting beschikbaar gesteld als beschermheer van de Stichting Hart in Actie.“Voor mensen met een chronische beperking is voldoende beweging niet vanzelfsprekend. Toch is het vooral voor deze mensen enorm belangrijk om elke dag te bewegen......

Lees verder

Waarom is beweging belangrijk?

Het belang van bewegen kan niet genoeg worden benadrukt. Regelmatig bewegen houdt je fit. Met voldoende lichaamsbeweging vergroot u de conditie van uw lichaam. U houdt uw hart en bloedvaten in conditie. Daarnaast heeft bewegen een bloeddruk- verlagend effect. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten en het risico van een (nieuwe) beroerte. Bovendien helpt lichaams- beweging bij het voorkomen of terugdringen van overgewicht.

Lees verder

10000Stappen.nl onze nieuwe partner

Om hun beweegmissie nog beter te kunnen uitdragen hebben Stichting Hart in Actie en 10000stappen.nl in maart 2014 de handen ineen geslagen. De intenties van beide landelijk opererende organisaties zijn dezelfde, namelijk mensen aan het bewegen krijgen. Voldoende sport en bewegen is immers dermate belangrijk voor de mentale, sociale en fysieke ontwikkeling van mensen, dat het onmisbaar is in elke levensvorm.

Lees verder

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op