Lezenswaardig

Lintje voor Toon Hermsen

Tijdens de lintjesregen op vrijdag 24 april werd Toon Hermsen (1938) thuis aan de Hoogveldseweg in Mill verrast met een Koninklijke onderscheiding. Namens de majesteit werd Toon door burgemeester Antoine Walraven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1964 is Toon al doende met allerlei vrijwilligerswerk bij diverse organisaties, waaronder 11 jaar bij de Millse volleybalvereniging Apollo, waar hij tot erevoorzitter is benoemd.

Na zelf hartproblemen te hebben gehad in 1991 kreeg zijn leven nog maar één doel. Het redden van mensen die geconfronteerd werden/worden met een hartcalamiteit. In 1995 heeft hij daartoe een sportvereniging voor hartpatiënten gesticht. Tot 2005 was hij naast voorzitter ook actief met diverse andere werkzaamheden waaronder het verzorgen van de PR. Als reanimatie coördinator verzorgde hij namens deze sportvereniging onder supervisie van de Nederlandse Hartstichting eveneens reanimatiecursussen.

Toen in 2002 de Gezondheidsraad het advies uitbracht aan de Minister van VWS om de levensreddende AED ook door leken te laten bedienen, heeft Toon begin 2003 de landelijk werkende Stichting Kies voor Leven ( www.kiesvoorleven.nl ) opgericht. Onder zijn bezielende leiding werd in Nederland en omringende landen de levensreddende AED in tien jaar op de kaart gezet. Stichting Kies voor Leven werd in november 2012 uitgeroepen tot beste goede doel van Nederland in de categorie Gezondheidszorg. Na op zijn 75e verjaardag (26.02.2013) Stichting Kies voor Leven aan de Hartstichting te hebben overgedragen is hij nog steeds als Ambassadeur namens de Nederlandse Hartstichting actief om van Nederland één 6-minutenzone te maken.
( Zie deze pagina: www.hartstichting.nl/6-minutenzone )

Daarnaast is hij oprichter van Stichting Hart voor de Noordelijke Maasvallei, die in de loop der jaren ruim 6.500 duizend mensen heeft opgeleid en geleerd om te reanimeren en de AED te bedienen. Verder is hij betrokken bij tal van andere organisaties zoals de Hartstichting, HartslagNu, een landelijk 112 meldkamer systeem, AED for You, een initiatief van het UMC Radboud Nijmegen en een AED werkgroep in de Gemeente Cuijk.

Sinds 2011 is Toon ook oprichter en voorzitter van de landelijk opererende Stichting Hart in Actie ( www.hartinactie.nl ). Doel is om samen met landelijke partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid mensen met een chronische beperking én inactieve senioren een gezonde leefstijl eigen te maken en vooral méér aan het bewegen zien te krijgen.

Hier kun je een overzicht downloaden van het vrijwilligerswerk van Toon Hermsen

terug naar de vorige pagina

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op