Beschermheer

Even voorstellen

Floris Italianer (Beschermheer)

Behalve Liane den Haan, onze beschermvrouw en directeur-bestuurder van ANBO, heeft zich nu ook Floris Italianer, directeur van de Hartstichting beschikbaar gesteld als beschermheer van de Stichting Hart in Actie.

Daarmee ondersteunt ook hij het ideële werk van deze Algemeen Nut Beogende Instelling om mensen met een chronische beperking of aandoening op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden te stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen.

“Voor mensen met een chronische beperking is voldoende beweging niet vanzelfsprekend. Toch is het vooral voor deze mensen enorm belangrijk om elke dag te bewegen. Sport draagt bij aan je persoonlijke groei en brengt je in contact met anderen. Door lichaamsbeweging verdwijnen bovendien zorgen en spanningen naar de achtergrond, vandaar dat ik de Stichting Hart in Actie graag als beschermheer wil ondersteunen bij het belangeloos uitdragen van haar ideële werk,” aldus Floris.

Over Floris Italianer
Floris Italianer (1959) is sinds 1 mei 2013 directeur van de Hartstichting. Hij studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn doctoraalexamen Economics, Finance & Marketing aan de Erasmus Universiteit. De afgelopen tien jaar werkte hij in de gezondheidszorg. Hij adviseerde onder meer zorginstellingen en medische specialisten over nieuwe activiteiten, financiering en groei. Hij was als directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud belast met het financieringssysteem van de Diagnose Behandeling Combinaties in de zorg. Daarvoor was hij algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken. Hij is bestuurslid van hospice Kajan, een organisatie die zich richt op een kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen in de laatste periode van hun leven.

Floris is zowel op Twitter te volgen als ook op Linkedin te bekijken.

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken
De landelijk werkende Stichting Hart in Actie (ANBI) wil mensen met een chronische beperking of aandoening op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Meer weten?
Voor meer informatie neemt u contact op met Toon Hermsen via telefoonnummer 0485 451847. U kunt ook mailen naar info(at)hartinactie.nl.

terug naar de vorige pagina

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een goede doelen organisatie

Ondanks de toename van beweegprogramma‘s voor mensen met een beperking is het bestaande aanbod van bewegings- en sportactiviteiten voor onze doelgroep nog lang niet genoeg. Stichting Hart in Actie brengt in kaart waar behoefte aan is.

Lees verder Jaaroverzichten

WAT IS ONZE MISSIE?

Wat wil Stichting Hart in Actie bereiken

Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid.

Lees verder Neem contact op